HTML

Republikánus.hu

Az államépítés nehéz, főleg pénz nélkül. Az építkezés folyamatos, soha nincs vége. Egyre kell vigyázni, nehogy rossz építésvezetőt bízzunk meg...

Friss topikok

  • Holnap Kapitány: A Pozsonyi Nagydíj holnapkapitany.blog.hu Holnap Kapitány -- Mesék egy elképzelt Magyarországról (2010.06.14. 15:46) Mire elég a kétharmad?

Linkblog

2010.05.31. 15:32 Republikánus

Kezdjük el!

Thomas Hobbes szerint a természeti állapot, „mindenki harca, mindenki ellen”, amely elfogadhatatlan körülményeket teremt. Az emberiség felemelkedése az első államok kialakulásával kezdődött, és az állam elsődleges funkciója azóta sem változott. Rendet kell tartania, védenie kell a tulajdont és minket, akár egymástól is. Az állam hol kiterjed, hol visszahúzódik, hasonlatosan az apály-dagály jelenséghez. Felvállal, majd lead funkciókat. Magánosít, államosít, éppen aszerint, hogy a társadalom éppen mit preferál, vagy éppen a korszellem mit ír elő. Az építőmester az adott ország politikai osztálya, úgy egészében. Ha a politikusok rosszul végzik a munkájukat, akkor az állam egyre bénább lesz, képességei romlanak, és szépen lassan kicsúszik a kezéből minden. Kezdődhet „mindenki harca, mindenki ellen”. Ha ezt nem akarjuk, jó építőmestert kell választanunk, foglalkoznunk kell a politikával, értenünk kell azt. Ezen a blogon, a saját szerény eszközeimmel, az én látásmódommal, ezt a megértést próbálom előre vinni. Jó olvasgatást mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allamepites.blog.hu/api/trackback/id/tr172045016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása